Terrassebloggen
Med fokus på
dekorative uterom av tre

Uteromsprisen 2017

9# Uterom der fugleinteressen kan dyrkes

Harald Johansen fra Tranby i Lier er finalist nr. 9.

Fagjuryen synes dette prosjektet viser smarte, folkelige og vedlikeholdsvennlige løsninger og er sikre på at både eiere og fugler storkoser seg i det nye uterommet.
FrodigFamilien Johansen har fin tomt helt inntil skogen, helt optimal plassering for den naturinteresserte familien som følger med og forer fugler hele året.NaturDeler av området mot skogen ble tidligere brukt til bl.a. kompostering, og selv om de ønsket å fortsette med det ønsket de en større arbeidsbenk og ikke minst en stor platting.  Foer Området var før byggingen startet dekket med skiferheller, men det ble ujevn på grunn av underlaget.Kompost_foerDe fjernet den gamle kompostbenken og all skiferen.

Bakken ble planert, men de møtte noen utfordringer med med store steiner og fjell på naturtomta. ByggeSiden det var så store høydeforskjeller, ble de nødt til å bygge terrassen i 3 høyder. GrunnarbeidNivåforskjellene på plattingen var et av elementene som gjorde at juryen ønsket dette prosjektet som finalist.

Ulike nivåer og høyder gjør en stor markterrasse mer spennende.

Legge terrasse Det er mange som kjenner seg igjen i den utfordringen, og i dette prosjektet har det gjort uterommet mye mer spennende enn om det kun var et nivå på plattingen. Skjult innfesting Det er dessuten lagt ned godt håndtverk i å få et flott utegulv med skjult innfesting og riktig avstand mellom terrassebordene.

Bjelkelaget er laget av 2″ 6″ impregnert konstruksjonsvirke. Bjelkene ligger på markduk og singel (et godt tips for å få bjelken i vater) og med singel på sidene.
Terrassebordene er impregnert furu i dimensjonen 28 x 120 mm. TerrassedetaljHarald har brukt spesielt verktøy til å skru skruene inn fra siden, slik at ingen skruehull er synlig på plattingen.

Arbeidsbenken laget de av 2″ 4″ impregnert k-virke som er kledd med terrassebord på sidene og flislagt med frostsikre 60 x 60 cm fliser til benkeplate.Benk I tillegg laget de en kjøkkenbenk m/vask og vanntilførsel.KjoekkenKjoekken ferdigTil slutt satt Harald opp et lysthus på plattingen. Impregnert PastellGulvet ble flislagt med 15 x 15 cm frostsikre fliser og med innlagt strøm og varmeovn kan lysthuset brukes hele året.Flis

Noen av fagjuryens kommentarer:

 • Folkelig og gjennomført prosjekt med mange smarte detaljer
 • Ferdigkjøpt lysthus på opphøyd platting er en pen detalj
 • God ide med nedfelt område for fulgebad som bryter opp og markerer
 • Enkelt og praktisk utekjøkken som passer hovedhus
 • Gode og varige materialvalg

ER DETTE DIN FAVORITT TIL Å VINNE UTEROMSPRISEN?

Uteromsprisen deles ut i samarbeid Hageliv & Uterom og fra 10.-15. mai kan du stemme på den kandidaten du synes skal vinne 50.000 kroner og Uteromsprisen her og på blogg.bergeneholm.no.


 Angående avstemningen:

– Det er en stemme pr person.
– Resultatet er skjult frem til vinner er kåret.

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.
Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene vektes 50% og legges sammen med folkets stemmer.

Vi håper dere lar dere inspirerende av bruken av TRE i alle de 10 flotte prosjektene fagjuryen i år har valgt til finalister, ønsker dere å se tidligere vinnere og finalister så finner du mange prosjekter på byggebloggen vår.

 

14 kommentarer

 • Inger Lise Kolberg ved

  Utrolig flott anlegg!

  Svar

 • Lill Bråten ved

  Imponerende!

  Svar

 • Inger Sørensen ved

  Koselig sted

  Svar

 • Astrid Hindbjørgen ved

  Fantastisk flott og godt gjennomført

  Svar

 • Gjertru Engesmo ved

  Håper Harald vinner denne prisen, fordi når han og familien er så glad i naturen og fugler og tilrettelegger og står på, så er prisen mer en vel fortjent. Så ser jeg av bilder og beskrivelse hvor min svigerinne har arvet sine interesser fra, nemlig sin onkel Harald stå på

  Svar

 • Bjørn Tore Hellestøl ved

  Er dette som er mest stilfullt, men tanke på ny og gammel byggeskikk.

  Svar

 • Tove Karlsen ved

  En vakker og romantisk hage som det er lagt mye arbeid og kjærlighet i.

  Svar

 • Lena ved

  Heia Harald 🙂

  Svar

 • Monica Kjelberget ved

  Veldig koselig uteplass og så flott ivaretatt ift fugler og dyr.

  Svar

 • Terje Johansen ved

  Flott hage.

  Svar

 • Hans Christian Hjelseth ved

  En flott og særegen uteplass!

  Svar

 • Erland Johansen ved

  Det er en verdig vinner fordi det er den fineste hagen av de jeg har sett.

  Svar

 • Ingeborg soleng ved

  Nydelig hage.

  Svar

 • Ellen Pedersen ved

  Veldig fint, fortjener å vinne.

  Svar

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.