Terrassebloggen
Med fokus på
dekorative uterom av tre

Uteromsprisen 2017

8# Fra hønsehus til vakkert drivhus

Familien Anvik fra Brunlanes i Larvik er finalist nr. 8. 

Fagjuryen skjønner at dette flotte drivhuset gir familien Anvik både ro og friske tanker. Juryen liker at det er valgt liggende panel inne og liggende kledning ute da det gir en bedre balanse mot den relativt store glassdelen. Terrassetrappen med den store plantekassen på fremsiden er også velbalansert og flott.Inne i drivhus

Det hersker en sydlandsk stemning inne i det flotte drivhuset.

Familien Anvik bygget huset sitt på Ingunn sine besteforeldres tomt som lå mellom to gårder. På tomta lå det tidligere et grise- og hønsehus som var blitt bygget om til gjestehus. Ettersom familien hadde flyttet tilbake til hjemplassen der resten av familien bodde, hadde de ikke noe stort behov for gjestehus.Hage, derimot, det var blitt en stadig viktigere interesse etter at de hadde fått så stor tomt. BlomsterHageinteressen var blitt Ingunns store hobby og det var da helt naturlig at gjestehuset ble ombygget.

Drivhus, orangeri eller hagestue – kjært barn har mange navn, alt etter bruket.

SolsikkeRune og Ingunn har gjort mye av jobben selv. De rensket det gamle gjestehuset til kun reisverket stod igjen.Reisverk Mye av de gamle materialene har de fått benyttet til bord og benker inne, noe som for skaper en helt spesiell atmosfære. BenkNoen av vinduene er gamle og kommer fra en gård i Nevlunghavn. Også døren har store vinduer slik at mest mulig lys skal strømme innRosaDe valgte å bygge på en ren glassdel der selve drivhusdelen er.TrappTrappen foran den nye glassdelen er en perfekt sitteplass på solrike dager.Kledning Kledningen er i profilen Dobbelfals.BordPå baksiden er det originale bygget beholdt. Her har det bodd både høner, griser og gjester – men ikke samtidig.En lokal snekker og glassmester gjorde bygget trygt og riktig satt i stand, ellers har Rune og Ingunn gravd, murt, snekret, malt og sluttført alt selv.

Familien storkoser seg i drivhuset. FestDet flotte rommet fungerer like godt til bursdag- og hagefester samlinger med hagevenner for hageprat med deling av planter og frø. Men mest av alt nyter familien hverdager med hageglede og hageliv der.

Det å kunne følge årstidene og hagen syklus sammen med en dose med frisk luft, friske tanker og friske blomster er det Ingunn liker aller best med den flotte plassen.Vinter

Noen av fagjuryens kommentarer:

 • Flott, stemningsfult og gjennomført prosjekt
 • Skulle gjerne sett flere bilder av utgangspunktet og prosessen
 • Trappeløsningen med vinkel og plantekasse er god
 • Liggende panel og kledning gir harmoni mot den store glassdelen
 • Gjennomført stil

ER DETTE DIN FAVORITT TIL Å VINNE UTEROMSPRISEN?

Uteromsprisen deles ut i samarbeid Hageliv & Uterom og fra 10.-15. mai kan du stemme på den kandidaten du synes skal vinne 50.000 kroner og Uteromsprisen her og på blogg.bergeneholm.no.

Ingunn Anvik er i slekt med jurymedlem Halvor Bakke og han har derfor ikke kunnet bedømme eller gi stemmer til dette prosjektet.


 Angående avstemningen:

– Det er en stemme pr person.
– Resultatet er skjult frem til vinner er kåret.

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.
Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene vektes 50% og legges sammen med folkets stemmer.

Vi håper dere lar dere inspirerende av bruken av TRE i alle de 10 flotte prosjektene fagjuryen i år har valgt til finalister, ønsker dere å se tidligere vinnere og finalister så finner du mange prosjekter på byggebloggen vår.

 

 

11 kommentarer

 • Rune Anvik ved

  Nydelig drivhus

  Svar

 • Elly/Anne Waale ved

  For en nydelig plass!

  Svar

 • Kirsten Karlsen ved

  Flott. Likte spesielt at det er så masse vindu. Lekkert gjennomført

  Svar

 • Anne Gry Sætre ved

  Nydelig

  Svar

 • Marit Borvik ved

  Kjempeflott, nydelig

  Svar

 • Marit Borvik ved

  Kjempenydelig

  Svar

 • Nina Bjørnstad ved

  Herlig hagestue❤️

  Svar

 • Monica Saglie Næss ved

  En fantastisk plass med masse sjarm!

  Svar

 • Anne Dina Langeid ved

  Absolutt nyydelig, håper dere vinner !

  Svar

 • Åse Wabakken ved

  Flott hagestue

  Svar

 • Per Øystein Anvik ved

  Som liten bodde jeg der i huset. Husker godt det hønsehuset men så utrolig fint det har blitt nå med deres kreative måte å få til noe så skjønt og flott.
  Jeg synes dere burde vinne.

  All lykke til dere Ingunn og Rune

  Svar

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.