Terrassebloggen
Med fokus på
dekorative uterom av tre

Uteromsprisen 2017

6# Uterom til alle årstider og tider på døgnet

Ann-Lisbeth Strand og Thor Tveitan fra Tolvsrød i Vestfold er finalist nr. 6.

Thor gikk rett i arbeidsklærne etter jobb, og han har jobbet til han sovnet hver kveld. Alle helger og all ferie er også brukt for å skape det hjemmet og hagen de ønsket seg. Rekkverk_1000Gamledelen av huset har beholdt sveitserstilen fra 1905, mens tilbygget er funkisstil. Uterommet har de prioritert høyt ved å bygge terrasser både taket av den nye funkisdelen (som bindes sammen med hovedhuset). topprekke_1000De har bygget en liten «kjøkkenterrasse» utenfor hovedhuset, og ikke minst en stor uteplass som binder garasjen, huset og utekjøkken sammen.Liten Terrasse_1000De har også lagt mye tid på utskjæringer på rekkverk, og å legge de impregnerte terrassebordene i ulike retninger som rammer inn de ulike sonene på en fin måte.Stein Utearealet har en fin mix av impregnert treverk og stein.

For å forsterke soneinndelingen ytterligere har de anlagt både horisontale og vertikale elementer med stein og beplantning.

gangvei_1000

I denne hagen er det flotte solplasser hele døgnet.

Med impregnerte terrassebord kombinert med stein og betong har Ann-Lisbeth Strand og Thor Tveitan valgt solide og varige materialer i uterommet sitt. En solid arbeidsbenk og godt med oppbevaring er nok manges drøm når det skal bygges utekjøkken.KjokkenEiendommen bindes fint sammen av de mange uteplassene og gangstien rundt huset. Benkeplaten i betong passer fint til hellene som går rundt huset.Utekjokken_1000Sitteplass_1000

 Noen av fagjuryens kommentarer:

 • Flere søknader i flere kategorier av årets Inspirasjonspris
 • Litt delte tilbakemeldinger mht stilbrudd eksisterende hus, utestue etc
 • Fine enkeltstående prosjekt til inspirasjon; utekjøkken, terrasse med nedfelt pyntestein, levegg etc
 • Uteområdet knytter byggene sammen
 • Ulike nivå og ulike retninger på terrassegulv er fint og smart

ER DETTE DIN FAVORITT TIL Å VINNE UTEROMSPRISEN?

Uteromsprisen deles ut i samarbeid Hageliv & Uterom og fra 10.-15. mai kan du stemme på den kandidaten du synes skal vinne 50.000 kroner og Uteromsprisen her og på blogg.bergeneholm.no.


 Angående avstemningen:

– Det er en stemme pr person.
– Resultatet er skjult frem til vinner er kåret.

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.
Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene vektes 50% og legges sammen med folkets stemmer.

Vi håper dere lar dere inspirerende av bruken av TRE i alle de 10 flotte prosjektene fagjuryen i år har valgt til finalister, ønsker dere å se tidligere vinnere og finalister så finner du mange prosjekter på byggebloggen vår.

9 kommentarer

 • Liv Bakke ved

  Fantastisk flott, anvendelig og svært kreativt

  Svar

 • Trine Bjørgan Høiberg ved

  Stilrent, men fine detaljer og funksjonelt utformet.

  Svar

 • Gunn Synøve Olaisen ved

  Nå jeg ser bildene får jeg et inntrykk av en god balanse mellom nytt og gammelt. Uttrykket er harmoniske og nyskapende. Jeg får lyst til å slenge meg ned i en stol, nyte solen, roen og lese bok, eller invitere til haleparty, servere paraplydrinker brase noe godt på utekjøkkenet og skape god stemning
  For en oase i et godt etablert boligstrøk og alt er uskjenert, uten innsyn…

  Gratulere til flinke folk.

  Svar

 • Mette Myhre ved

  Stilig og trivelig

  Svar

 • Anita Orderud ved

  Flott!

  Svar

 • Anne Lise Berenger ved

  Et utrolig flott utnyttelse av uteplassen. Og så delikat. Håper virkelig de kommer øverst på tronen. En meget verdig finalist

  Svar

 • Ellinor Sture ved

  Fått ute av gammelt og nytt

  Svar

 • Tina ved

  Lekkert!

  Svar

 • Marit Midtrød ved

  Lekkert uteareal og veldig rent og delikat. Verdig vinner.

  Svar

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.