Terrassebloggen
Med fokus på
dekorative uterom av tre

Uteromsprisen 2017

4# Nytt inngangsparti ga huset et løft

Finalist nr.4 er Stine Gundersen Skjerveggen fra Tønsberg.

Tenk at et trappeløft kan gjøre at et helt hus fremstår som «under oppussing» til å fremstå ferdig!gammel trappFamilien kjøpte hus i 2013 der det første de måtte gjøre var å drenere. Dreningsjobben skulle gjøres skikkelig og den gamle murtrappen på huset måtte fjernes. I påvente av ny inngangstrapp benyttet de paller som trapp.Barn i gammel trappDet var mye oppussing som måtte gjøres, og ny trapp ble det ikke tid og rom for før i fjor sommer. UnderveisMed to små jenter i hus var det viktig å få på plass en ny trygg inngangstrapp med rekkverk.TrappSommeren 2015 bygde familien en terrasse utenfor stuen. Siden tomten ligger noe høyere utenfor stuedelen av huset avsluttet de terrassen med en spilevegg mot inngangspartiet. Da Stine og mannen hadde fått ferdig trappen, så de at området mellom trappen og den andre terrassen var for solrikt og fint til ikke å utnytte. De bestemte seg spontant å bygge en markterasse der, også for å få et renere helhetsinntrykk.Lekter Impregnerte 28×120 terrassebord er benyttet.TerrasseUten garasje var det også stadig lagringsutfordringer, og en løsning som kunne gi rom for oppbevaring var også et stort ønske.Luke

Ved å lage en luke i spilene på trappen ble det enkel tilgang til å putte ting under trappen for oppbevaring.

HuleSluttresultatet er familien svært fornøyd med. SAMSUNG CSCTrygg trapp med lagring under og en deilig sittekrok å følge med når jentene leker. De er nemlig aller mest fornøyd med luken, og lagringsplassen som er blitt deres egen lille «hytte» og gjemmested.
Stine er spesielt glad for det ryddige inntrykket av inngangspartiet, med god oversikt over hagen og oppkjørselen.SAMSUNG CSCFagjuryen synes dette inngangspartiet i impregnert treverk har gitt huset et moderne løft. Juryen var splittet i om trappen burde vært åpnet også mot markterrassen, noe som kunne gitt rom for en trapp med sittemuligheter. Andre i juryen syntes plassen nå er intim, og at rekkverk på begge sider er tryggest for små barn. Når barna blir større er det en enkel sak å eventuelt endre.

Impregnert

Impregnerte materialer i både terrassebord og spiler gir en fin helhet.

SAMSUNG CSCFerdig inngangsparti

Avslutningsvis deler vi noen av juryens kommentarer:

 • Mange huseiere har tilsvarende utgangspunkt
 • Solid trapp, gode materialer og pent markert sitteområde
 • Burde trapp også vært et sitteområde?
 • Smart lagring under trappen
 • Hele prosjektet har løftet bruk, inntrykk og verdi på husets inngangsparti

 


ER DETTE DIN FAVORITT TIL Å VINNE UTEROMSPRISEN?

Uteromsprisen deles ut i samarbeid Hageliv & Uterom og fra 10.-15. mai kan du stemme på den kandidaten du synes skal vinne 50.000 kroner og Uteromsprisen her og på blogg.bergeneholm.no.


 Angående avstemningen:

– Det er en stemme pr person.
– Resultatet er skjult frem til vinner er kåret.

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.
Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene vektes 50% og legges sammen med folkets stemmer.

Vi håper dere lar dere inspirerende av bruken av TRE i alle de 10 flotte prosjektene fagjuryen i år har valgt til finalister, ønsker dere å se tidligere vinnere og finalister så finner du mange prosjekter på byggebloggen vår.

9 kommentarer

 • Stine Gundersen Skjerveggen ved

  Vi har blitt superfornøyde med resultatet!

  Svar

 • Jeanette Gundersen ved

  For en forvandling!! Utrolig bra sluttresultat!!

  Svar

 • Sissel Alvestad ved

  Fin helhet og deilig utekrok.

  Svar

 • Lene Lofstad ved

  Flott inngangsparti

  Svar

 • Jannicke Tranberg ved

  Synes det er en utrolig smart løsning og utnyttelse av uteplassen. Smart oppbevaringsløsninger også.

  Svar

 • Helle Hansen Halle ved

  Flott uteplass og trapp

  Svar

 • Wenche ved

  En super uteplass tilpasset familien

  Svar

 • Ida Kramer ved

  Fin og smart løsning!

  Svar

 • Anne ved

  ❤️

  Svar

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.