Terrassebloggen
Med fokus på
dekorative uterom av tre

Uteromsprisen 2017

3# Sveitserhus fikk lys og lekker utestue

Finalist nr. 3 er Maria og Anders Rasmussen fra Fevik 

Maria og Anders savnet muligheten til å kunne bruke uterommet større deler av året. Helst ønsket de seg en plass som kunne brukes mer eller mindre hele året. Et sted der de kunne trekke inn på kalde vinterdager, etter å ha grillet på bålpanna rett utenfor. De savnet også et rom der de kunne feire bursdager og merkedager med hele den store familien samlet.Bygge

Målet har hele tiden være å få et uterom som kan brukes hele året. 

Juryen synes denne utestua er både flott og delikat, og liker at profilen og uttrykket harmonerer med huset. Det er ofte mer krevende å bygge en utestue som deler vegg med huset enn å bygge en frittliggende utestue da det er mer å ta hensyn til, og ekstra krevende kan det være på et tradisjonshus.

De hadde stor veranda, men uten takoverbygg.TerrasseHuset er i sveitserstil med stående sveiser kledning. SAMSUNG CSCSamme profil av ytterkledning er benyttet både inne og ute i den fine, lyse stua. SAMSUNG CSC De har lagt vekt på flott profilert listverk rundt de mange vinduene.

Flott sveitserkledning både inne og ute

 SAMSUNG CSCDen doble smijernsdøren er selv tegnet på mål og sveiset av en lokal smed. De 40 glassene i døra bestilte de lokalt og Maria og Anders har selv montert og limt på plass glassene med spesial lim.

Smijernsdørene gir utestuen karakter og stil

SoleUtestua har ellers isolerte vinduer og tak slik at helårsbruken er tilrettelagt for.SAMSUNG CSCParet er spesielt glad for at kombinasjonen og kontrasten mellom treverket og metalldørene ble så flott, og gleder seg også over å kunne trekke inn i skyggen og ha hageselskaper på varme sommerdager.SAMSUNG CSCBonusen ved å både ha direkte adkomst til kjøkken og stue samt å kunne dele husterrassen gjør at dersom man har mulighet bør tenke litt på det praktiske ved utestuer. Mange frittliggende utestuer blir det fort tungvindt å arrangere selskaper i da bæreveien er lang.

Avslutningsvis deler vi noen av juryens kommentarer:

  • Mange slike prosjekter og søknader – god inspirasjon
  • Veldig gjennomført, ser ut som det alltid har vært der
  • Diskusjon rundt takvinkel og knekk på tilbygget. Vanskelig å vurdere uten bilder av hele huset
  • Sorte dører gir fin kontrast
  • Helhetlig materialvalg

ER DETTE DIN FAVORITT TIL Å VINNE UTEROMSPRISEN?

Uteromsprisen deles ut i samarbeid Hageliv & Uterom og fra 10.-15. mai kan du stemme på den kandidaten du synes skal vinne 50.000 kroner og Uteromsprisen her og på blogg.bergeneholm.no.


 Angående avstemningen:

– Det er en stemme pr person.
– Resultatet er skjult frem til vinner er kåret.

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.
Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene vektes 50% og legges sammen med folkets stemmer.

Vi håper dere lar dere inspirerende av bruken av TRE i alle de 10 flotte prosjektene fagjuryen i år har valgt til finalister, ønsker dere å se tidligere vinnere og finalister så finner du mange prosjekter på byggebloggen vår.

8 kommentarer

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.