Terrassebloggen
Med fokus på
dekorative uterom av tre

Uteromsprisen 2016

Vinner av Uteromsprisen

Familen Perskaas sitt gjennomførte uterom vant årets Uteromspris og 50.000 kroner!Tarrasse_1000

Vinnerprosjektet får pengepremie, plakett og egen reportasje.

 

På andreplass kom nok et imponerende uterom med basseng og utestue. Med 311 stemmer ble det flotte uterommet til Stian Moy Holmesland med familie årets publikumsfavoritt, men endte 30 stemmer bak vinneren.

Fagjuryen sin favoritt endte på en solid 3. plass med 304 stemmerDet solide arbeidet i det transformerte uterommet til familien Lund gjorde at dette prosjektet høstet flesteparten av fagjuryen sine poeng.

Hakk i hel fulgte den sjarmerende utestuen til Thormod Hansen og pergolaen til Marte Næss og Ole André Sivertsen. Begge er frodige og flotte prosjekter med masse grønt i kombinasjon med treverk. 

Alle finalistene fikk godt med stemmer fra publikum og du kan se alle 9 her.

Fagjuryen synes årets Uteromsprisfinalister alle har høy inspirasjonsfaktor. De viser stor bredde og muligheter med tre i uterommet.

-Forskjellen fra å bedømme denne kategorien i dag i forhold til for 5 år siden er at det virker som det bygges flere takoverbygg og utestuer. Flere tenker nå ulike soner til ulik bruk i hagen. Det ser også ut som om flere tenker mer over både tomt og værforhold, kommenterer juryen.

Uteromsprisen deles ut i samarbeid med Byggeindustriens nettside hage.no 
De ni flotte finalistene er valgt ut av Inspirasjonsprisens fagjury, og stemmene fra fagjuryen ble lagt til de over 1000 innkomne stemmene fra publikum.

Fjorårets vinner av Uteromsprisen ble familien Stuestøl i Oslo. 2016_Vinner uteromsprisen_dusjDu kan se bilder fra premieoverrekkelsen her.

Vi håper dere lar dere inspirerende av bruken av TRE i alle de 9 flotte prosjektene fagjuryen i år har valgt til finalister, ønsker dere å se tidligere vinnere og finalister så finner du mange prosjekter på byggebloggen vår.

Vil du søke Uteromsprisen?

Les mer om søknadsfrist og kriterier her.

4 kommentarer

 • Morten Wallace ved

  Nr 8 er flotteste.
  Jeg vil ha det slik

  Svar

 • Ida ved

  Jeg ønsker at Hesselbergs vinner

  Svar

 • Johanne Klubben ved

  Fristende fristed

  Svar

 • Sessa Holm ved

  Finalist nr 8

  Svar

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.