Terrassebloggen
Med fokus på
dekorative uterom av tre

Uteromsprisen 2016

3) Terrasseidéen vokste til helårs utestue

Finalist 3: Hans Petter Stensby og Sadije Sylejmani

En gammelt vedbod/uthus stod på plassen der den nye utestua i dag står, perfekt plassert i forhold til  ettermiddagssola.RiveDen opprinnelige planen var å rive det gamle bygget og sette opp en enkel og uisolert overbygd terrasse, men så ballet det på seg når paret begynte å se på måter og skjerme og utnytte utesesongen til det maksimale.  Ettersom det gamle uthuset rommet en vedbod, var det et ønske å beholde vedlagrings-funksjonen.
Når de begynte å tegne og planlegge så ville det jo vært fint med en peis for grilling og kos når ved likevel skulle lagres der. Og så ballet det på seg…:)

Først skulle uansett det gamle uthuset rive.Nesten revet HusetUtestua er bygget med vanlig reisverk (konstruksjonsvirke), men alle åser og sperrer er laget på stedet i dimensjoner som matcher det 100 år gamle huset.

Utestuen har de samme detaljene som hovedhuset fra tidlig 1900-tall.

Reisverk Bygge Detalj2Utskjæringer på sperre-endene osv er kopiert fra huset. Ellers er huset bygget som et nytt hus, men med 10 cm isolasjon. Taksteinen følger også hovedhuset.Takstein LecaBrannmur i Leca, og en element ute/ inne-peis fra Schiedel.Ute2 FoldedoerSiden de ønsker å tilpasse stilen til hovedhuset , landet de etterhvert på foldedører som de selv kunne designe. Siden døra hadde såpass lav u-verdi, fant de ut at de like gjerne kunne isolere hele bygget. Sofakrok Liggende lasert glattpanel skaper et lyst og fint utrykk i interiøret, liggende montering gjør det ofte lunere og «koseligere», mens stående panel er mer elegant.Se inn  Peis2Hos Monter Hamar fikk de god hjelp og service.Paret er veldig fornøyde med den nye utestua, og ramser om deres «topp 3-mest fornøyd» liste:

 • Bygget passer godt til huset, og lager et fint tun
 • At alt bortsett fra pipehatten er selvgjort
 • Vi kunne sitte 10 personer og ha det varmt og godt på innvielsesfest i oktober

Utestua matcher det 100 år gamle huset og skaper et fint tun på eiendommen, noe juryen påpekte at mange som bygger utestue ofte ikke vektlegger nok i plasseringen.

ER DETTE DIN FAVORITT TIL Å VINNE UTEROMSPRISEN?

Fra 24.-28. april kan du stemme på den kandidaten du synes skal vinne 50.000 kroner og Uteromsprisen her og på blogg.bergeneholm.no.

 Angående avstemningen:

– Det er en stemme pr person.
– Avstemningen løper frem til fredag 28. april kl 12.00
– Resultatet er skjult frem til vinner er kåret.

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.
Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene legges sammen med folkets stemmer.

Vi håper dere lar dere inspirerende av bruken av TRE i alle de 9 flotte prosjektene fagjuryen i år har valgt til finalister, ønsker dere å se tidligere vinnere og finalister så finner du mange prosjekter på byggebloggen vår.

Stem frem din favoritt!

Vil du se flere inspirerende uterom i tre håper vi du følger oss på Instagram:)

13 kommentarer

 • june ved

  Ja!

  Svar

 • Hanne Reithaug ved

  Syntes de har fått til et fantastisk bruksrom. Klart å beholde den flotte gamle stilen ute. Flotte dører og vinduer. Passer perfekt til huset. Peis inne så blir det også helårs utested hvor mange kan samles hele året

  Svar

 • gunilla odberg ved

  Så kjempeflott!

  Svar

 • Sherif ved

  ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

  Svar

 • Marit Clemetsen ved

  Detaljene er så gjennomførte og utestua passer så fint med hovedhuset . Gjennomført tenkt og utført, og veldig koselig.

  Svar

 • Lena Peistorpet ved

  Koselig uterom stilmessig utført!

  Svar

 • Gunn palerud ved

  Flinke til å blande nytt og gammelt De fortjener å vinne

  Svar

 • Kjersti stenberg ved

  Utrolig sjarmerende, bygd med tanke på å passe inn i omgivelsene. Og ikke minst i imponerende at nesten 100 % er utarbeidet etter egen mal og ikke etter standard som ville vært mye enklere for de.

  Svar

 • Krenare ved

  Helt fantastisk!!

  Svar

 • Sissel Evjen ved

  Håper Sadije og samboeren vinner!

  Svar

 • Jeanette ved

  Sååå fint!!!

  Svar

 • LOLA ved

  Utrolig imponerende arbeid!

  Svar

 • Anne Merete Sveen ved

  Ei kjempefin utestue! Liker spesielt godt at den harmonerer med huset. Peisen er prikken over i-en. Solid ordentlig snekkerarbeid. En klar vinner

  Svar

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.