Terrassebloggen
Med fokus på
dekorative uterom av tre

Uteromsprisen 2016

2) Forvandlet uterommet med betong og tre

Finalist 2: Else Lund

Familien lund har transformert både fasaden og uterommet med betong og tre. De har laget flere soner der de nå kan nyte privatlivet og hagen hele året.KveldHuset er fra 1977 og lite var gjort med utearealene siden huset ble bygget. Utgangspunktet var en gjengrodd terrasse med et lavt gjerde rundt. Terrassen var dessuten sliten og terrasseløsningen gav dem følelsen av å være på et podium, uten å ha kontakt med resten av eiendommen. Ellers hadde de en slitt carport og knapt med lagringsplass.Foer_2 Foer1_1000 Foer3Carport og terrasse ble revet, hagen gravd opp for å lage ny drenering. Grave- og støpearbeidene ble utført av Byberg Hage og anlegg.Foer4Grus Else og familien har gjort et solid grunnarbeid med drenering og god planlegging og har forvandlet hagen til det ugjenkjennelige. Regn Det ble det støpt betongdekke rundt hele fremsiden av huset. og arbeidet med gjerde, tribunetrapp og overbygg i impregnert treverk kunne starte. Rett paa_1000Byggematerialene har de kjøpt gjennom Optimera Sandnes og tømrerarbeid ble utført av byggmestrene Leif Knutsen og Ole Klungland.Impregnert kvirkeImpregnert konstruksjonsvirke og kledningstypen Dobbelfals rett med spor er benyttet til å kle pergolaen. Den kraftige leveggen kombinerer samme kledning med lekter/spiler som gir det samme moderne utrykket.

Kledningsprofilen passer godt til både hustypen og nabolaget.

Juryen synes også det er helt riktig profil i forhold til teglsteinen som huset er bygget i.Hele_1000Også sofa og bord laget de av impregnert k-virke!Sofa_1000Muligheten til å forlenge sesongen og sitte under tak, sittemulighetene i trappa, bedre kontakt med hagen enn tidligere og likevel mer usjenert, lagringsplass i utebod og et mye flottere inntrykk av eiendommen er blant det Else er førnøyd med.

Materialkombinasjonen og den grundige opparbeidelsen, samt tilpassingen til tomten, fikk rosende omtale fra fagjuryen.

De har også bygget carport med stor god bod i bakkant. Foran la de betongheller som gir et ryddig uttrykk og passer godt til resten av materialene.Carport_1000Resultatet er nye usjenerte sitteplasser og lagringsplasser i stram design, som passer godt til huset og eiendommen.Inngang_1000Det mangler fortsatt litt beplanting, men Else og familien er storfornøyd med sitt nye uterom!

ER DETTE DIN FAVORITT TIL Å VINNE UTEROMSPRISEN?

Fra 24.-28. april kan du stemme på den kandidaten du synes skal vinne 50.000 kroner og Uteromsprisen her og på blogg.bergeneholm.no.

 Angående avstemningen:

– Det er en stemme pr person.
– Avstemningen løper frem til fredag 28. april kl 12.00
– Resultatet er skjult frem til vinner er kåret.

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.
Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene legges sammen med folkets stemmer.

Vi håper dere lar dere inspirerende av bruken av TRE i alle de 9 flotte prosjektene fagjuryen i år har valgt til finalister, ønsker dere å se tidligere vinnere og finalister så finner du mange prosjekter på byggebloggen vår.

Stem frem din favoritt!

Vil du se flere inspirerende uterom i tre håper vi du følger oss på Instagram:)

3 kommentarer

 • Anne Magnetun ved

  Nydelig 🙂

  Svar

 • Yann ved

  Heisann,

  har du navnet på entreprenør som utførte arbeidet? og hva betongterrassen alene kostet? send meg gjerne en mail Else Lund (yakiel@hotmail.com)

  Svar

  • Bergene Holm ved

   Er linket til Byberg Hage og anlegg i innlegget:) /Hege i Bergene Holm AS

   Svar

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.