Terrassebloggen
Med fokus på
dekorative uterom av tre

Uteromsprisen 2016

1) Når en trebåtbygger bygger utestue

Finalist 1: Annette og Ivar Hesselberg

Huset til familien Hesselberg ligger fint plassert i terrenget og tomten er typisk naturtomt. Utestue_1000Utvendig hadde de gjort relativt lite med huset, bortsett fra årlig vedlikehold. Fargevalget er det opprinnelige fra da eneboligen fra 1960 ble bygget. Tomt_1000Huset har god utsikt over Larviksfjorden og inn mot byen, Larvik. Beliggenheten gjør eiendommen utsatt for vind. Da huseierne ønsket å bruke uteområdet på en mer aktiv måte bestemte de seg for å bygge et mer beskyttet uterom. De ønsket å bruke eksisterende veranda på sydsiden av huset til å lage et mer beskyttet uterom. De sendte byggesøknad til kommunen som ga klarsignal til bygging.

Utestuen har gitt familien en etterlengtet uteplass uansett vær.

Side_1000Dør inn_1000Først måtte de rive eksisterende mur. Deretter ble det satt opp to fulle vegger og en halvvegg. Uterommets fjerde vegg er del av huset. De lot skifergulvet, som var lagt tidligere av forrige huseier, ligge. Lampe2_1000For å få en god ute opplevelse la de glasstak over hele rommet. Dette gir lys inn i rommet, men også inn i stuen som ligger i forlengelsen av ute rommet.Lampe_1000

Veggene er kledd med panelet Bekkeblå fra TRE bukkene Bruse kolleksjonen.

Det er mannen i huset, Ivar som har stått for hele byggeprosessen og i byggevarehuset Carlsen Fritzøe møtte de god service.
Ivar har lang erfaring fra trebåt-byggerfaget, så flere detaljer i rommet viser fagkunnskap om tre og oppfinnsomhet, blant annet et smart blomsteroppheng der de kan skjerme blomstene ved sterk vind, ved å senke blomsterkurvene. Lampeopphenget vitner også om om maritim kunnskap og en dose kreativitet.Blaa_1000Mest fornøyde er de med materialvalget innvendig i rommet som de har kledd med panel fra TRE bukkene Bruse kolleksjonen fra Bergene Holm. Detalj vegg_1000De valgte fargen Bekkeblå, og synes den gir et lunt, men samtoidig elegant og stilfullt interiør i uterommet. De er også svært fornøyd med å ha valgt liggende montering av panelet. HB_1000 Rundt vindu_1000De er også godt fornøyd med at utbygget følger husets uttrykk. Se bare hvordan fargene og de runde vinduene tas igjen på andre deler av fasaden.

Fagjuryen fremhever valget av materialene, som gir et lunt og stilfullt interiør, og at flere detaljer i prosjektet viser både god trefaglig kunnskap og kreativitet.

ER DETTE DIN FAVORITT TIL Å VINNE UTEROMSPRISEN?

Fra 24.-28. april kan du stemme på den kandidaten du synes skal vinne 50.000 kroner og Uteromsprisen her og på blogg.bergeneholm.no.

Avstemningen vil foregå her på terrassebloggen og vinneren offentliggjøres på ww.hage.no 1.mai 2017.

 Angående avstemningen:

– Det er en stemme pr person.
– Avstemningen løper frem til fredag 28. april kl 12.00
– Resultatet er skjult frem til vinner er kåret.

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.
Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene legges sammen med folkets stemmer.

Vi håper dere lar dere inspirerende av bruken av TRE i alle de 9 flotte prosjektene fagjuryen i år har valgt til finalister, ønsker dere å se tidligere vinnere og finalister så finner du mange prosjekter på byggebloggen vår.

Stem frem din favoritt!

Vil du se flere inspirerende uterom i tre håper vi du følger oss på Instagram:)

9 kommentarer

 • Siw helle Nygaard Christiansen ved

  Morsomme detaljer

  Svar

 • Truls Andersen ved

  Veldig fin uteplass hos familien Hesselberg ☺️

  Svar

 • Heidi Mangelrød ved

  Fint og gjennomført stil.

  Svar

 • Elisabeth Sørensen ved

  Dette er den fineste. Moro å se hva en god håndtverker kan få til.

  Svar

 • Tore Bjørg Sørensen ved

  Originalt og godt utført håndverk,fine detaljer.

  Svar

 • Anne Gro Hansen ved

  Den viser tilhørighet til eksisterende hus. Utrolig fin, med mange små praktiske og god løsninger.

  Svar

 • Grethe Henden ved

  Fint avstemt uteplass i forhold til husets tidstypiske arkitektur. Rene linjer, lekkert fargevalg og kreative detaljer.

  Svar

 • Anne Cathrine Hesselberg ved

  Lys og lekkert med glass i taket. Delikat farget trepanel og mange fine tredetaljer. Lun og hyggelig med fin utsikt.

  Svar

 • Anne Cathrine Hesselberg ved

  Lys og lekker utestue med glass i taket. Veggene er i lysblå panel som understreker det lyse lette. Mange fine tredetaljer. Lun og hyggelig plass som forlenger utesesongen.

  Svar

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.