Terrassebloggen
Med fokus på
dekorative uterom av tre

Moseplassen Anne, Uncategorized

Moseplassen Anne

Norges fremste hageblogger har benyttet vårt impregnerte konstruksjonsvirke til terrassegulv.
Konstruksjonsvirke er et utradisjonelt og tøft valg til utegulvet!Anne i sola_1000

Anne Holter Hovind er arkitekt bosatt i Oslo og damen bak Norges største hageblogg; Moseplassen.
Vi har samarbeidet med Anne i en årrekke nå, og her kan du bli med oss hjem til Anne.

Med sol fra skyfri himmel viste terrassen og den fantastiske hagen seg fra sin beste side.Terrassen_1000

Terrassen er bygget i trykkimpregnert konstruksjonsvirke.  Anne ønsket en veldig organisk form på sin terrasse, og dekket skulle tåle et visst overheng i de mange buene. Med kraftig dimensjon i både bredde og tykkelse er gulvet solid og stabilt selv i de ytterste buene.
Ettersom huset er plasser midt på den 660 kvm store tomten ønsket hun ikke å lage smale «striper» av terrasse, bed og plen rundt huset, slik det ville blitt med mer typisk hageplanlegging. De mange buene i terrasseutformingen følger rundt huset og skaper en illusjon om et mye romsligere areal enn det er i virkeligheten.

Slik er terrassegulvet bygget opp:Moseplassen-tredekke-1_640 copy

Konstruksjonsvirke finnes i et stort utvalg av dimensjoner og kvaliteter. Anne valgte vår impregnerte plank i 36X198 cm. Det betyr at hvert bord er ca 20 cm og har en tykkelse på ca 3,5 cm. Impregnert konstruksjonsvirke er helt vanlig norsk furu , akkurat som de fleste andre terrassebord.
Så kraftige bord er derimot ganske uvanlig som terrassebord, men veldig solid og tøft.
Anne har montert gulvet helt tett og vært nye med alle detaljer, som skruehull og overgang til ny lengderetning (se den skrå linjen/overgangen på bildet under).Spisegruppe_1000Helt tett montering har en litt større risiko for sprekk en ved å montere med noen millimeters mellomrom mellom bordene slik at treverket har rom til å bevege seg ved temperaturendring.Sofagruppe_1000Anne ønsket et vedlikeholdsfritt gulv og har latt treverket gråne naturlig. Anne går på terrassen_1000På den «gamle» delen som nå er 3 år gammel har gulvet fått en nydelig, lys gråfarge.

På den nye delen som var ferdig i Juni har ikke gråningsprosessen startet ennå.
Anne har blogget grundig om byggingen av siste halvdel av terrassen, og du kan følge prosessen her:
– Grunnarbeide til terrassen
– Konstruksjon av terrassen
– Legging av terrassebord

Blomster_1000En stor krukke fylt med steiner og vann er fin dekorasjon i seg selv, men er vi hos damen med den største hagebloggen så blomstrer det herlig i lilla, rosa og hvitt.

At Anne er superfornøyd med terrassen sin, skjønner vi godt. Den er diger, leken og raus med mange ulike soner og muligheter for bruk. Treverket skaper rolig palett som lager en fin base til alle plantene. Terrassen kan møbleres på ulikt vis etter behov og har både sol og skyggesteder gjennom dagen. De store bedene er tettplantet med stauder og blomstefylte krukker er samlet i vakre små grupper.Klippe blomster_1000

Vi er så enig med Anne i det siste hun skriver i innlegget om sin flotte terrasse, at vi deler sitatet fra Moseplassen som vårt siste ord:

«Ja, tenk, det er lov å være fornøyd med noe man har laget selv/bidratt til at ble laget. Jante kan sitte hjemme hos seg selv å sture, hehe.»

Har du også lyst til å tenke nytt når det gjelder terrassebord? Da finner du mange tips på Moseplassen og mer info om produktene finner du på vår nettside.
Hele innlegget om den ferdige terrassen på Annes blogg Moseplassen kan du lese her. 

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.