Terrassebloggen
Med fokus på
dekorative uterom av tre

Trapper og rekkverk

Gjerder

Et plankegjerde kan variere i uttrykk fra det helt enkle, til det herskapelige og staselige. Det peneste er selvfølgelig at gjerde og eventuell port passer til husets arkitektur og beliggenhet.
Et gjerde i tre kan ved et bevisst valg av dimensjoner og utforming gi det uttrykket du ønsker enten det er et stramt, minimalistisk design, et herskapelig og staselig uttrykk eller en koselig og sjarmerende ramme.
Det er som regel penest at fargen følger huset.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Php Slide Show by WOWSlider.com v5.2

Det å sette opp et gjerde mot naboens eiendom er noe man i utgangspunktet står nokså fritt til.
Gjerder som ikke står i grense mot vei, eller som står i grense mot vei men ikke er høyere enn 1,5 m er unntatt fra melding- og søknadsplikt etter plan- og bygningsloven. Planlegger du å sette opp gjerde på 1,5 meter eller mindre, kan dette settes opp i grensedele mot naboer uten at du trenger å søke kommunen. Forutsetningen er at det dreier seg om enkle plankegjerder, flettverksgjerde, smijernsrekkverk og andre typer rekkverk med en enkel, åpen konstruksjon av treverk, netting, smijern eller liknende. Andre typer gjerder er søknadspliktige. Dersom innhegningen er tett, slik at den i vesentlig grad hindrer sikt, skal den i henhold til Plan- og bygningsloven vurderes som levegg. Mer om dette kan du lese om på Huseiernes landsforbund sine sider ved å følge lenken.

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.